Over

Hoi!

Ik ben mama van… een kindje met een lichamelijke beperking. Een vrolijk, lief jongetje van drie jaar (koosnaam Beer). Met deze blog wil ik jullie een kijkje geven in ons leven met een zorgintensief kindje.

Beer is geboren met een (nog onbekende) spierziekte. Zijn spierziekte uit zich in algehele spierzwakte. Hij kan (nog) niet rollen, kruipen, zitten, staan, lopen, eten, praten. Het lijkt misschien alsof hij niet veel kan. Maar wat hij wél kan, dat is nog veel meer! Hij kan lachen, kusjes geven, grapjes maken, high five geven, mama zeggen, dankjewel gebaren, iedereen om zijn vinger winden, giechelen, brabbelen, heel veel woordjes aanwijzen, tellen, knuffelen… En gelukkig bestaan er hulpmiddelen voor de dingen die hij niet kan :).

Ik hoop dat ik andere ouders van zorgintensieve kindjes kan helpen door onze ervaringen en tips te delen. En dat ik zorgprofessionals meer inzicht kan bieden in wat de zorg voor een kind met een beperking inhoudt. Maar bovenal hoop ik dat het een mooi naslagwerk wordt voor Beer. Dat hij later met veel plezier de brieven zal lezen die ik voor hem geschreven heb.


De ervaringen die ik deel op deze blog zijn persoonlijk, ik deel echter geen foto’s van Beer. Dit vanwege zijn privacy. Deze beslissing heeft niets te maken met zijn beperking, maar met zijn leeftijd. Wanneer hij oud genoeg is, mag hij zelf beslissen of hij foto’s van zichzelf wil delen op internet.