Laatste kusjes

Lieve Beer,

Wanneer we jou in bed leggen hebben we altijd hetzelfde ritueel. Eerst kleden we je uit op het dressoir, waarbij we je bedelven onder kusjes. Jij ligt dan in een deuk. We kietelen je en jij maakt grapjes. Het is ons favoriete moment van de dag.

Dan draagt papa je naar bed, waarbij je nog even op zijn armen mag zitten. Je doet zo je best om overeind te blijven zitten en ondertussen lach je trots. Dan leggen we je in bed en terwijl papa je instopt zing ik ‘Slaap kindje slaap’ voor je. Dat moment gebruik jij om te geinen, je probeert altijd om jouw vinger in mijn neus te stoppen. En lachen als het lukt :). Voordat we het slaapmuziekje aanzetten vertellen we je nog een keer hoe lief we je vinden en krijg je kusjes. Soms val je dan meteen in slaap, maar meestal blijf je nog even door geinen. Kletsen tegen je knuffelbeer en bijten op je vinger.

Slaap lekker, lieve Beer, kus mama

‘Laatste kusjes zijn het lekkerst’, zeg ik elke avond weer. Na zo’n laatste kusje vraag ik elke avond: ‘Nog een keer?’ Bij het allerlaatste kusje leg ik me beslist niet neer: zelfs het aller-, allerlaatste kusje smaakt naar meer…’


Bovenstaand gedichtje komt uit het boek ‘Wie knipt de tenen van de reus?’ van Jan Smeekens. Leuk boek met grappige gedichtjes voor verschillende leeftijden.

Hebben jullie ook een avondritueel? Alleen voor de kids of ook voor jezelf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s