Mogelijkheden

Lieve Beer,

Terwijl jij een filmpje kijkt van Little People, zit ik op de bank en lees het magazine Liefke. Een magazine over positiviteit. En terwijl jij giechelt om de streken die de peuters uithalen op het scherm lees ik de tekst ‘Positief in het leven staan betekent voor mij dat er te midden van alle moeilijkheden altijd mogelijkheden zijn’. Wauw, deze zin raakt me.

Dat is namelijk precies onze denkwijze. Maar deze denkwijze botst wel eens met de medische wereld. Soms lijkt het erop dat het ‘wij’ tegen ‘zij’ is. ‘Zij’ de mensen die vooral over moeilijkheden willen praten en ‘wij’ die vooral over mogelijkheden willen praten. Ondanks dat deze ‘strijd’ veel energie kost, is het deze wel waard. We worden er namelijk alle drie sterker door.

Liefs mama


Het tijdschrift Liefke gaat over rust, eenvoud en natuur. In het nummer positiviteit las ik bovenstaande tekst. In de blog Aandacht kun je lezen dat ik de laatste tijd moeite heb met positief zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s