Framboos

Lieve Beer,

Er zijn woorden die gek klinken wanneer je ze vaak achter elkaar hoort. Dus toen jij vorige week een spelletje aan het spelen was waar ik steeds hoorde ‘framboos, framboos, framboos’ lag ik in een deuk. En dat leverde een grote grijns op van jou :).

Sindsdien elke keer als ik naast je kom zitten, zet je snel dat spelletje op en druk je net zolang op ‘framboos’ totdat ik begin te lachen. En die blik op jouw gezicht hoe je vol spanning wacht totdat ik lach, geweldig! Ik vind het zo slim dat je elke keer maniertjes verzint om contact te maken. Ik ben zo benieuwd welke grapjes je gaat maken op je spraakcomputer.

Ik moest ook lachen, omdat ik steeds ‘paté’ hoorde. Wat een raar woord om te gebruiken in een spelletje, dacht ik. Totdat ik erachter kwam, dat jij drukt op ‘pan’ en ‘thee’, maar heel snel achter elkaar, waardoor het lijkt op paté. Heel grappig. Ik denk niet dat je hiermee wilt aangeven dat je paté wilt eten, want dan zou je wel echt het slimste kind ooit zijn :).

Liefs mama


Beer gebruikt naast brabbelen, lichaamstaal en gebaren nu ook de iPad om contact te maken. Hoe hard hij ook zijn best doet, deze non-verbale communicatie is moeilijk te begrijpen, zeker zonder context. Ik hoop dat de spraakcomputer hier verandering in brengt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s