Aandacht

Lieve Beer,

De laatste tijd voelt mama zich niet zo goed. Ik zie vooral de slechte kanten in plaats van de positieve kanten en zo herken ik mezelf niet. Het is al helemaal niet iets dat ik jou wil aanleren. En ik vraag me af hoe het gekomen is.

Tot ik de uitdrukking tegen kwam ‘wat je aandacht geeft groeit’. En toen besefte ik het. Ik heb teveel aandacht gegeven aan negatieve dingen. Door het aanvragen van de vele hulpmiddelen ging de aandacht altijd uit naar wat jij niet kunt. En ondanks dat ik ontzettend trots ben op de dingen die jij wél kunt en ik daar ook van geniet, is de balans verschoven. Meer aandacht voor het negatieve en minder voor het positieve. Dus we moeten weer de juiste balans vinden. Natuurlijk zullen er moeilijke momenten blijven, maar die mogen we niet meer laten overheersen.

Liefs mama


In eerdere blog vertelde ik al hoe op ik me voelde. Gelukkig voel ik me ondertussen iets beter. Ik heb mijn rust genomen en de hulp ingeschakeld van een professional.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s