Tweede afspraak

Lieve Beer,

Een paar weken geleden hadden we een afspraak met een nieuwe arts. Ik had er niet op gerekend dat ik tijdens dat gesprek jouw hele medische geschiedenis zou bespreken en had me hier dus niet op voorbereid. Nu weet ik de meeste dingen wel uit mijn hoofd, maar het ging er nogal chaotisch aan toe. Naderhand vroeg ik op deze blog advies aan andere ouders hoe zij het overzicht bewaren.

Lotje & Co, een platform voor ouders van zorgintensieve kindjes, deelde zelfs mijn oproep op hun website. Ik heb een aantal hele leuke reacties en tips gekregen. De tip die ik ter harte heb genomen, is gebruik maken van mijn iPad. Aantekeningen na een gesprek maak ik nu op mijn iPad en ik scan er zelfs documenten mee in. Hierdoor heb ik alle informatie bij elkaar en bij de hand. Daarnaast heb ik een waardevolle tip uit het boek Magenta gehaald en dat is een logboek maken. Simpelweg een lijst met belangrijke informatie op chronologische volgorde.

Wat betreft ons tweede gesprek met de nieuwe arts, was ik beter voorbereid. Ik had een lijst gemaakt van alle artsen en therapeuten waar jij onder behandeling bent, van alle hulpmiddelen die jij hebt en van de ingrepen die jij hebt gehad. Het logboek dus. Met die lijst was ze heel blij, want dat beantwoordde gelijk een hoop vragen en ons gesprek verliep daardoor lekker rustig.

Liefs mama


Lees hier de blog die ik eerder schreef over het overzicht bewaren. Ook schreef ik eerder al blogs over het boek Magenta, lees ze hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s