Op

Lieve Beer,

Je hebt het misschien al gemerkt, mama is de laatste tijd niet zichzelf. Mama is namelijk een beetje op. Op, moe, verdrietig. Niet door jou, nee gekkie, zeker niet door jou! Met jou ben ik heel blij. Maar de rest. Tja, dat is me even teveel.

Zo teveel dat ik het benauwd krijg als ik een telefoontje moet plegen. Tintelende benen als ik een berichtje moet sturen. Ik klap dicht als ik iets moet regelen. Mama is heel trots op jou en alle vooruitgang die je boekt, maar daardoor loop ik soms voorbij aan het verdriet wat eronder schuilt. En dat verdriet is er nu uit gekomen. Verdriet over de dingen die jij niet kunt, maar die ik je zo gun. Waarom nu? Tja, misschien door de vele hulpmiddelen, of door je derde verjaardag die eraan komt, of door andere kinderen in onze omgeving. Hoe dan ook, mama heeft even rust nodig. Zodat ik weer mezelf wordt, vrolijk en energiek.

Gelukkig maak jij me altijd aan het lachen :). Kus mama


Nu Beer ouder wordt, wordt het verschil tussen hem en andere kinderen in onze omgeving groter. En dat is soms pijnlijk om te zien. Hoe gaan andere ouders van zorgintensieve kindjes hiermee om? Laat een reactie achter.

Lees hier de blogs die ik al eerder schreef over de hulpmiddelen die Beer heeft gekregen, zoals de tillift en spraakcomputer. En welke impact deze hebben gemaakt.

2 gedachtes over “Op

 1. Hi,
  Ik ben de mama van Matilda. Ook een klein lief wurmpje met beperkingen.

  De tekst had over mezelf kunnen gaan.
  Dinsdag was mijn dag van instorten.
  De laatste drup was een telefoontje en ik hoor me nog zeggen: ehm ehm eeeehm. blackout, kantje boord paniek.
  En daarna kwamen de tranen… En onderdrukken/ uitstellen hielp niet. Ze kwamen weer.
  En gisteren, woensdag, was de dag nog steeds zwaar en moest ik lachjes opzetten/plakken terwijl ik me heel erg down voelde.
  Het enige waar ik aldoor behoefte aan had, was het knuffelen met een bijzonder rustige Matilda.

  Het moest toch een keer gebeuren.
  Ik zit het al zo lang uit te stellen.

  Blijkbaar zijn er dus meer.

  Sterkte!

  • Hoi Nadine,

   Bedankt voor je reactie en dat je wilt delen dat jij je ook zo voelt. Ik vind het rot voor je dat mijn stukje zo herkenbaar voor je is, maar ik hoop dat het je toch kan helpen om te weten dat je niet de enige bent die zich zo voelt. Mij heeft dat in ieder geval wel geholpen. Ik hoop dat je afgelopen dagen veel hebt kunnen knuffelen met Matilda (dat helpt vaak het beste 🙂 ) en dat je ondertussen een klein beetje beter voelt.

   Veel sterkte nog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s