Noodzaak

Lieve Beer,

Mama vertelde jou laatst al dat ik was geschrokken van de oranje tillift, dat deze de rust verstoort in het huis en alle aandacht opeist. Aandacht voor jouw beperking, terwijl ik juist aandacht wil geven aan jou als mensje.

Maar het is niet alleen de kleur waar mama van schrok, het is ook van de noodzaak van de tillift waar ik van schrok. Mama kan jou niet meer tillen en dat doet me verdriet. Want ik hou ervan om jou vast te pakken en te knuffelen. We kunnen wel nog op andere manieren knuffelen. Als je op de bank ligt, kom ik lekker naast je liggen. Of als je in de stoel zit, hou ik je handje vast en geef ik je kusjes. En ik zie dat je daarvan geniet, dus dan geniet ik daar ook van.

Kus mama


In deze blog vertelde ik al over de kleur van de tillift. Op dat moment dacht ik dat vooral de kleur me stoorde nu besef ik dat het verdriet is, omdat dit hulpmiddel nodig is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s