Dat is knap

Lieve Beer,

Je zit in je stoel een filmpje te kijken, ik ga ondertussen koken. Terwijl ik bezig ben zie ik dat je hoofdje voorover is gevallen en dat je deze niet meer overeind krijgt. Huh? Even zakt me de moed in de schoenen. Dit hebben we toch gehad?

Voorheen kon je zelf niet je hoofd recht houden, maar je bent sterker geworden. Je maakt steeds minder gebruik van je hoofdsteun en wanneer je hoofd naar voren valt, krijg je hem zelf terug. Waarom lukt het nu dan niet? En wat ben je aan het doen met je arm? Dan opeens zie ik het. Je probeert ‘knap’ te gebaren! Maar je krijgt je arm niet boven je hoofd getild, dus daarom heb je jouw hoofd laten vallen. Zodat je met je handje op je hoofd kan tikken. Ondanks dat het jou veel moeite kost om dit gebaar te maken, doe je het toch. Dat is pas knap!

Mama is trots op jou, kus


Beer kijkt graag naar de filmpjes van Lotte en Max. Hierin worden kinderen spelenderwijs gebaren geleerd. Beer heeft al veel gebaren geleerd door deze filmpjes, zoals knap, dankjewel en eten.

In deze blog vertel ik meer over de app die ik gebruik om de gebaren te leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s