Loslaten

Lieve Beer,

Mama moet leren om je wat meer los te laten. En dan bedoel ik niet de zorg voor jou, maar jou letterlijk loslaten. Voorheen zat je vast in allerlei spalkjes en hesjes. Maar je wordt steeds sterker en vindt je het leuk om je grenzen op te zoeken wanneer je niet vast zit. Dus ik moet je wat meer ‘los’ laten.

Wanneer ik je in jouw stoel zet begin je te wiebelen, wauw, dat is zo leuk om te zien! En zo knap! Eerst had je echt de steun nodig van het hesje van de stoel, nu hou je jezelf recht (eventjes). Dat geeft mama hoop dat je op een dag zelfstandig kan zitten, zonder steun. Ik ben trots op jou!

Liefs mama


Daarnaast leer ik om de zorg voor en rondom Beer ook meer los te laten. Zo gaat hij drie ochtenden in de week naar de therapeutische peutergroep. Ook de regeltaken probeer ik wat meer los te laten, sommige heb ik uitbesteed aan een mantelzorgmakelaar.

In het boek ‘Magenta, werkboek zorg-werk-leven-balans voor ouders van een zorgenkindstaan nog meer tips om dingen los te laten. In deze blog deel ik een andere tip uit het boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s