Oranje geval

Lieve Beer,

Soms denk ik na over gesprekjes die we later gaan hebben. Zoals over jouw lievelingskleur. Hou je ook van blauw net zoals mama? Je kiest namelijk wel vaak voor blauw speelgoed. Misschien vraag je me tijdens ons gesprekje over kleur dan ook waarom er een oranje geval in jouw slaapkamer staat (tillift).

‘Hou jij van oranje, mama?’ vraag je dan. ‘Nee’, zou mijn antwoord zijn, ‘mama houdt zeker niet van oranje. Mama had liever gewoon grijs gehad. Grijs zou niet zo opvallen, dan zouden de hulpmiddelen niet jouw slaapkamer overnemen’. ‘Maar waarom zijn ze dan toch oranje?’ vraag je. ‘Omdat ze geen grijze hadden’, zeg ik dan, ‘omdat kinderen blijkbaar houden van kleur’. En ik zal moeten wachten tot die dag om te horen of ze gelijk hadden. Of jij inderdaad houdt van kleur, van oranje, of dat je liever grijs had gehad, net zoals mama.

Liefs mama


Ik hoor graag van andere ouders van zorgintensieve kindjes wat jullie vinden van de felgekleurde hulpmiddelen. Vinden jullie kindjes het inderdaad leuk of verstoort het ook de rust in jullie huis?

Of we dit gesprekje in het ‘echt’ gaan voeren of met behulp van een spraakcomputer moeten we nog even afwachten. In deze blog kun je meer lezen over de spraakcomputer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s