Blabla

Lieve Beer,

Je kan soms zo lekker brabbelen, maar ik begrijp niet altijd wat je zegt. Ik hoor vaak blabla, soms mama of papa, af en toe opa of auto. Maar we moeten het vooral hebben van de non-verbale communicatie. Jeetje, wat een moeilijk woord voor een twee jarige. Mama bedoelt dat ik jou begrijp door de manier waarop je kijkt, lacht of wijst.

Maar papa en ik hebben beide het gevoel dat jij in je hoofd al hele zinnen maakt. Dat jij precies weet wat je wilt zeggen, maar dat het niet lukt. Dus het gaat ervan komen, hoor. Een spraakcomputer. Een soort iPad waarop je kan aanklikken wat je wilt zeggen. Je bent dol op je iPad en ik sta er elke keer van versteld hoe goed je deze kan bedienen. Dus ik hoop dat je blij bent met de spraakcomputer. Dat het jou een stem geeft voor de dingen die je wilt vertellen aan ons. Maar alsjeblieft, probeer zelf ook nog woordjes te zeggen. Ik wil jouw stem niet te hoeven missen.

Kus mama


Nu nog gebruiken we een app waarmee Beer zelf kan kiezen met welk speelgoed hij wilt spelen, een soort voorloper van de spraakcomputer. Lees er meer over in deze blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s