Speeldate

Lieve Beer,

Deze week had jij voor het eerst een speeldate. Niet met een andere peuter, maar met een twaalfjarig meisje. Een dochter van vrienden. Het leek haar leuk om met jou te spelen, ze is gek op kindjes. En het was een succes!

Vol verwondering keek je naar haar, het was aandoenlijk om te zien. Want natuurlijk hield ik wel een oogje in het zeil. Maar het gaf mama ook even de kans om wat dingen te regelen. Er moet namelijk altijd wel wat geregeld worden. Formulieren invullen, telefoontjes plegen, ach allerlei saai regelwerk waar mama jou niet mee wil lastigvallen. Dus ik ging zitten met een kop thee, zette de timer en ging aan de slag, terwijl jullie gezellig aan het knutselen waren.

Liefs mama


Het gebruik van een timer is een effectief middel om dingen daadwerkelijk te doén, zonder afleiding, gewoon even doorpakken. Deze tip komt uit het boek ‘Magenta, werkboek zorg-werk-leven-balans voor ouders van een zorgenkind’ .

Eergisteren deelde ik ook al een tip uit het boek, lees deze hier.

2 gedachtes over “Speeldate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s