Slabbetjes

Lieve Beer,

Je kwijlt en niet zo’n beetje. Meer kindjes hebben daar last van, dus no big deal. Maar ik probeer jou wel zo leuk mogelijk te kleden. En de meeste slabbetjes vind ik niet zo passen bij jou, mijn stoere Beer (ik heb er ondertussen heel wat geprobeerd). Maar ik heb iets gevonden dat wel bij jou past. Hip en eenvoudig.

Nu kun je weer droog door het leven :). Liefs mama


Bij deze mijn ervaringen met verschillende slabben.

Bibetta De slabbetjes van Bibetta, genoemd Dribble Bibs, zijn volgens hun website één van de meeste absorberende en waterdichte slabbetjes die te verkrijgen zijn. Perfect om de hele dag te dragen. Maar helaas zijn deze in werkelijkheid niet absorberend genoeg, Beer heeft nog regelmatig een nat truitje eronder. Ook de motiefjes die ze aanbieden vind ik te babyachtig voor mijn stoere Beer. Deze slabben houden zich wel goed tijdens het wassen.

Dooky Ook de Dribble Bibs van Dooky houden zich goed tijdens het wassen. De motiefjes vind ik wat stoerder, maar helaas, ook deze absorberen niet genoeg.

Silly Billyz De slabbetjes van Silly Billyz hebben een waterdichte nylon achterkant, Beer houdt met deze slabben een droog truitje. Heel fijn! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende effen kleuren. Ik ben alleen niet zo’n fan van de stoffen; fleece en velours. En deze houden zich helaas niet zo goed in de was. Wellicht door de nylon achterkant? Ze komen er verfrommeld uit en ik krijg ze ook niet meer goed in vorm. Daarnaast zijn ze na een aantal keren wassen al een beetje verkleurd.

Honni Bovenstaande slabbetjes hebben alle drie dezelfde driehoek vorm. De Honni is echter rond, ze worden dan ook een kwijlsjaal genoemd. Ik vind persoonlijk deze vorm mooier. Deze slab is niet waterdicht, wel vochtabsorberend door de achterkant van fleece. Beer krijgt met dit sjaaltje nog steeds een nat truitje na verloop van tijd. Maar omdat Beer er nu niet uitziet alsof hij een slabbetje draagt, vind ik deze toch het beste van de vier. Daarbij blijft deze mooi in vorm en mooi van kleur na het wassen. Een aanrader dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s