Vies kijken

Lieve Beer,

Wat kan jij vies kijken! Vooral wanneer je iets zachts aanraakt. Bah! Je bent gevoeliger in je handen, omdat jouw wereldje zich beperkt tot het harde tafeltje aan je stoel. Dus je raakt snel overprikkelt als je andere texturen voelt. Daar gaan we iets aan doen!

We beginnen met een ‘zoekdoos’. Ik vul een lage doos met rijst en verstop hier verschillende kleine voorwerpen in. Het zoeken vind je erg leuk! Het vieze gevoel van de rijst neem je op de koop toe. Daarna gaan we verder met kleuren sorteren met klei. Ik rol twee kleuren klei uit op je tafeltje en geef je een paar minifiguurtjes. Sorteren maar! Je wordt flink geprikkeld door de verschillende vormen en texturen van de kleine voorwerpen. Het lijkt bijna alsof je gaat spugen. Maar je vindt het leuk! Je handen vinden het vies, maar je hersenen houden wel van een uitdaging. Dit gaan we dus zeker vaker oefenen.

Liefs mama


Ondertussen laat Beer al een hele stapel voorwerpen door zijn handjes gaan, hij reageert nu nog amper op de verschillende texturen. Missie volbracht!

Zijn woordenschat is daarnaast vergroot door het benoemen van de voorwerpen. Ik gebruik hierbij het boek Mijn eerste van Dale, waar leuke versjes en illustraties in staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s